Husqvarnan metsätuotteiden tuoteasiantuntija on koulutukseltaan metsuri ja luontojaankin metsämies.

Husqvarna Oy:n metsätuotteiden tuoteasiantuntija Tuomas Kuivamäki on mies paikallaan – sanan varsinaisessa merkityksessä. Pienestä pitäen metsissä viihtyneellä miehellä on metsurin tausta, ja iso osa vapaa-ajastakin kuluu koneita rassaillessa ja metsätöitä tehdessä.

Alun perin Kuivamäki valmistuikin metsuriksi ja ehti tehdä jonkin aikaa alan töitä. Muutto pääkaupunkiseudulle merkitsi muutosta myös työelämässä. Muutama vuosi vierähti rakennustyömailla, jonka jälkeen Kuivamäki siirtyi nykyisen työnantajan palvelukseen, ensin huoltoneuvojaksi, sitten huoltopäällikön töiden kautta tuoteasiantuntijaksi. Nykyisessä työssään Kuivamäki on ehtinyt olla reilut kymmenen vuotta.

– Vastaan yrityksen metsätuotteiden eli moottori- ja raivaussahojen sekä metsurin varusteiden ja tarvikkeiden kehittämisestä ja muun muassa tuotekoulutuksista sekä asiakkaille että omalle henkilökunnalle. Käytännössä se tarkoittaa sekä myyjien että kauppiaiden koulutusta asiakkaiden omissa tilaisuuksissa, messuvierailuja ja oman väen kouluttamista.

– Osallistun myös hinnoitteluun, myynnin seurantaan ja myyntiarvioiden tekemiseen, budjetointiin ja kampanjasuunnitteluun.

-– Tiedon jakaminen helpottaa omaakin työtä. Mitä paremmin koulutan ja vien uutta tietoa eteenpäin sekä omalle väelle että asiakkaille, sitä vähemmän tarvitsee vastata yksittäisiin kyselyihin, Kuivamäki toteaa.

"Tykkään edustamistani tuotteista aidosti"

Työpäivät ovat vaihtelevia, ja varsin usein suunniteltu aikataulu menee päivän aikana uusiksi.

– Monipuolista ja ihmisläheistä hommaa, jossa riittää myös haasteita. Oma tietämys on pidettävä ajan tasalla, ja alan kehitystä on seurattava tarkkaan.

Omaa tietotaitoaan Kuivamäki pitää yllä osallistumalla talon sisäisiin koulutuksiin ja tapaamalla kollegoita eri puolilla maailmaa. Myös alan tuotekehittelyyn Kuivamäki osallistuu ajoittain.

– Metsätuotteissa kehitys on viime vuosina kulkenut kohti vähäpäästöisempiä ja helppokäyttöisempiä tuotteita. Ammattimetsureiden vähenemisen ja harrastajametsureiden lisääntymisen myötä tuotteetkin ovat muuttuneet keveimmiksi, ja niiden käyttömukavuus on kasvanut.

Kuivamäki toteaa olevansa luontojaan metsämies, joka aidosti tykkää edustamistaan tuotteista.

Tuntumaa tuotteisiin Kuivamäki pitää yllä tekemällä silloin tällöin metsurin töitä. Omassa autotallissa mies rassaa avoautoaan, muutamaa mopoaan ja erilaisia moottorisahoja ja puutarhakoneita.

Muu vapaa-aika kuluu 7- ja 9-vuotiaiden poikien kanssa puuhastellessa.

– Ja osaan minä tarvittaessa laiskotellakin, mies huomauttaa.

Tiina Toivakka kuva Jarmo Teinilä