Image

Teknisen Kaupan Liiton videokilpailu opiskelijoille toi näkyvyyttä toimialalle

Teknisen Kaupan Liiton marraskuussa järjestämän videokilpailun voittajat valittiin tänään perjantaina 11.12.2020. Kilpailun voittajaksi valikoitui opiskelija Jyrki Repo Metropolia ammattikorkeakoulusta. Liitto sai kilpailun myötä toivottua näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa.

Teknisen Kaupan Liitto järjesti marraskuussa ammattikorkeakouluopiskelijoille videokilpailun, jossa tarkoituksena oli tuoda esille teknisen kaupan toimialan laajuutta ja sen merkitystä sekä taloudelle että ympäristölle. Tavoitteena oli myös saada hyviä videoita toimialaviestinnän tueksi. Videokilpailu järjestettiin yhteistyössä Metropolian, Laurean, Haaga-Helian ja Arcadan ammattikorkeakoulujen kanssa

Videokilpailun aiheena oli ”Tätäkään meillä ei olisi ilman teknistä kauppaa”. Aiheen tavoitteena oli aktivoida opiskelijoita ottamaan selvää, mitä teknisen kaupan toimiala pitää sisällään, sekä miten eri tavoin toimialalla toimitaan vastuullisesti ja edistetään ilmastonmuutoksen hidastamista.

Kriteereinä toimialaymmärrys ja videon laatu

Videokilpailun voittajan valitsi raati, johon kuului Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto, liiton johtava asiantuntija Hannu Kyyhkynen, hallituksen jäsenet Konwell Oy:n toimitusjohtaja Pia Heinänen-Alasaari ja Wihuri Oy:n toimialajohtaja Jonne Honkanen sekä viestintätoimisto Mailand Communications:n perustaja ja toimitusjohtaja Alpo Räinä. Raati ruoti opiskelijoiden tuotoksia tarkasti. Kriteereinä olivat muun muassa toimialaymmärrys ja videon laatu.

– Teknisen kaupan toimialan tunnettuuden lisääminen ja sen tärkeän roolin viestiminen rakentamisen ja teollisuuden kumppanina ovat liiton ydintekemisiä. Monin osin opiskelijat eivät olleet täysin ymmärtäneet, mistä teknisen kaupan toimialassa on kyse. Eli tässä meillä riittää vielä tekemistä. Tekninen kauppa toimittaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi muun muassa sähköistämällä liikennettä (esim. sähköautojen latauspisteet), rakentamalla uusiutuvaa energiaa (esim. aurinkovoimalat) ja kehittämällä muovia korvaavia kestävän kehityksen materiaaleja, kertoo Teknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Markku Uitto.

Voittaja Jyrki Repo osoitti videossaan paneutumista ja vaivannäköä

Raadin tiukan seulan läpi valikoitui kolme voittajaa, kaikki Metropolia ammattikorkeakoulusta:

Ensimmäinen palkinto, 600 e: Jyrki Repo

Toinen palkinto, 300 e: Taneli Julku

Kolmas palkinto, 100 e: Lauri Manselius

– Voittajavideon tekemiseen oli selkeästi käytetty aikaa. Video oli hauska ja jäi mieleen. Lisäksi raati arvosti videossa näkyviä sähköistys- ja muita komponentteja toimialalta. Suosittelemme kuitenkin sähköasennusten jättämistä ammattilaisille, Uitto naurahtaa.

Yleisön suosikiksi nousi valtavalla äänivyöryllä Martti Hirvonen niin ikään Metropoliasta. Raati kiitti Hirvosta toimialan ymmärtämisestä ja sen monipuolisesta esille tuomisesta.

Kaikki videot ovat nähtävissä Teknisen Kaupan Liiton videkilpailu -sivustolla.

Videokilpailu toi toimialalle näkyvyyttä

Videoiden lisäksi kilpailu toi liiton verkkosivuille runsaasti kävijöitä ja kiinnostuneita. Videoita äänestettiin runsaasti. Yhteensä videoille annettiin ääniä yli 1300 kappaletta. Runsas kävijämäärä verkkosivuilla sekä vilkas äänestysaktiivisuus olivat tärkeitä videokilpailun tavoitteita.

– Tavoitteemme oli tavoittaa ja osallistaa opiskelijoita uudella tavalla sekä kertoa alan laajuudesta ja merkityksestä. Onnistuimme tässä tavoitteessa hyvin ja jatkamme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja opiskelijoiden kanssa jatkossakin monin eri keinoin. Ehkäpä palaamme myös uuden videokilpailun merkeissä asiaan, Uitto sanoo.

Tekninen kauppa on teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä, sekä niihin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden toimittamista. Alan yritykset tuovat maahan myös kuluttajatuotteita, kuten moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneita sekä akkuja ja paristoja. Ala työllistää 20 000 henkeä, ja alan myynti vuonna 2019 oli 10,3 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Anni Turpeinen
viestintävastaava
Teknisen Kaupan Liitto
anni.turpeinen(at)tekninen.fi
p. 050 554 1543

Uutiset Vastuullisuus

Green deal -sopimus on lisännyt työkonealan sähköistymistä, ...

TIEDOTE | Ympäristöministeriö ja Teknisen Kaupan Liitto ryTuoreen arvion mukaan ympäristöministeriön ja Teknisen Kaupan Liiton välisessä sopimuksessa*...

Uutiset

Kaupan alan liitot uusivat nuorille suunnatun Mahdollisuuksi...

Kaupan liitto uusii jäsenliittojensa kanssa viime keväänä startanneen Mahdollisuuksien kauppa -kampanjan. Sen ajankohtana on syksyn korkeakoulujen yht...

Uutiset

Teknisen Kaupan myynti kääntyi laskuun, loppuvuosi epävarmoi...

Teknisen Kaupan jäsenyritysten myynti laski selvästi vuoden toisella neljänneksellä, mikä painoi myös koko alkuvuoden myynnin vajaat kolme prosenttia ...