Image

Vuoden aktiivisin motoristiviikko huipentui Vuoden MP-teko 2021 -tunnustuksen jakoon

Perjantai 3.6 oli täynnä prätkäpöhinää: Kadut ja some täyttyivät moottoripyöräilijöistä, jotka suuntasivat prätkällään töihin tai vapaa-ajan rientoihin valtakunnallisena Prätkällä töihin -päivänä.

Samana aurinkoisena perjantaina Messukeskukseen Moottoripyörien suurille koeajopäiville kerääntyi paljon moottoripyöräilystä innostuneita uusia ja vanhoja alan harrastajia kokeilemaan valmistajien uutuuksia.

Messukeskuksessa pidettiin myös Teknisen Kaupan Liiton ja Messukeskuksen yhteinen tiedotustilaisuus alan myyntiluvuista ja markkinanäkymistä. Tilaisuudessa jaettiin myös Vuoden MP-teko 2021 -tunnustus.

Motoristit äänestivät vuoden 2021 MP-teoksi KymiRing -moottoriurheiluradan

MP-moottoripyörämessut jakaa vuosittain yleisöäänestyksen perusteella Vuoden MP-teko -tunnustuksen. Tunnustuksen sai KymiRing -moottoripyörärata, joka avattiin vuonna 2021. KymiRingin suurimmat omistajat ovat Suomen Moottoriliitto Oy, AKK Sports Oy, A. Ahlström Kiinteistöt Oy ja Iitin kunta. Palkinnon kävi pokkaamassa KymiRingin toimitusjohtaja Riku Rönnholm.

– Kyseessä on uusi merkityksellinen radan avaus, joka tukee moottoriurheilua Suomessa merkittävällä tavalla, kommentoi palkinnon ojentanut Messukeskuksen projektijohtaja Niko Kantola.

Moottoripyörien myyntiluvut ovat hyvässä kasvussa

Tiedotustilaisuudessa Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto kertoi medialle alan alkuvuoden alustavista myyntiluvuista.

– Saatavuushaasteista huolimatta moottoripyörien kokonaisrekisteröinnit ovat alustavien tietojen mukaan kymmenen prosentin kasvussa vuodentakaiseen verrattuna. Myynnin kasvu on suurinta 506–755-kuutioisten moottoripyörien luokassa, jossa myynnin kasvuprosentti on yli 25 prosenttia. Myös kevytmoottoripyörät ovat jälleen haluttuja – se kertoo siitä, että ala kiinnostaa entistä enemmän myös nuoria, Tuomisto kertoi.

Moottoripyörien suurilla koeajopäivillä lähes 100 moottoripyörää ajossa

Suuri moottoripyörien koeajokiertue huipentui Helsingin Messukeskukseen. Viikon aikana uutuuspyöriä pääsi kokeilemaan myös Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa. Jyväskylä oli osa kiertuetta ensimmäistä kertaa.  Fiilikset ovat olleet hyvät kaikilla paikkakunnilla, vaikka Jyväskylässä sattui harmittavasti sateinen päivä.

Prätkällä töihin -päivänä kadut ja some täyttyivät aktiivisista motoristeista

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivää vietettiin jo yhdeksännettä kertaa. Tänä vuonna Prätkällä töihin -päivän kummina toimi mediapersoona Janni Hussi. Päivän tavoitteena oli tuoda esiin harrastuksen monipuolisuutta ja sopivuutta kaikille.

– Motoristeja näkyi paljon liikenteessä ja moni postasi sosiaaliseen mediaan kuvansa kaksipyöräisensä kanssa, joten päivän tavoitteet onnistuivat mielestäni hyvin, toteaa Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston asiamies Lauri Leskinen.

Uutiset

Prätkällä töihin -päivän 9.6. teemana moottoripyöräilyn aloi...

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä 9.6. kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – ja innostamaan kai...

Uutiset

Trukkimekaanikkojen taitokilpailu edistää ammattiylpeyttä ja...

Julkaisemme artikkelisarjan jäsenyritystemme konkreettisista teoista, jotka edistävät teknisen kaupan alan tunnettuutta, vetovoimaa tai vastuullisuutt...

Uutiset

Ennuste: työkoneiden vuokramarkkinat kutistuvat tänä vuonna ...

Suomen talouden pysähdys kuluvana vuonna sekä erityisesti korkojen ja rakennuskustannusten nousu näkyvät rakentamisen määrän vähenemisenä. Asuntoraken...