Toisen asteen opiskelijoille

Image

Tuleva työpaikkasi saattaa hyvinkin olla teknisen kaupan alalla!

Opiskeletko toisen asteen koulutuksessa esimerkiksi talotekniikkaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, sähkö- ja automaatioalaa tai liiketoimintaa?

Tekniikan osaajana sinun ammattitaitoasi tarvitaan teknisessä kaupassa muun muassa asennus- ja koneistustöissä, huollossa ja kunnossapidossa. Merkonomeille puolestaan on tilausta esimerkiksi myynnin ja oston tehtävissä, talous- tai palkkahallinnossa tai markkinoinnissa.

Digitalisaatio on jo nyt olennainen osa teknisen kaupan alan töitä. Se on muuttanut niin yritysten tuotteita ja toimintatapoja kuin työtehtäviäkin. Silti alalla on kysyntää myös perinteisempien ammattien osaajille.

Viimeisimpien tietojen ja kyselyiden mukaan teknisen kaupan alalla on jatkuva pula toisen asteen opiskelijoista, joilla on teknistä kokemusta ja kiinnostusta kouluttautua jatkossa muun muassa teknisen myynnin tehtäviin. Muitakin jatkokoulutusmahdollisuuksia on runsaasti, joten nykyinen koulutuksesi ei siis välttämättä kerro sitä, millaisia uramahdollisuuksia sinulla on teknisessä kaupassa!

Ammatillinen koulutus avaa ovia monenlaisiin teknisen kaupan alan työtehtäviin

Tutustu ammatillisen koulutuksen suorittaneiden uratarinoihin.

Ja jos jatko-opinnot kiinnostavat, täällä korkeakoulututkinnon suorittaneet kertovat omasta urapolustaan teknisen kaupan tehtävissä.

Etsitkö harjoittelupaikkaa?

Tutustu Teknisen Kaupan Liiton jäsenyrityksiin, jotka ovat mukana oppilaitosyhteistyössä ja saattavat tarjota harjoittelupaikkoja.