Opiskelijoille

Image

Tekninen kauppa toimii elintärkeänä taustavoima muun muassa teollisuudessa ja rakentamisessa. Jäsenyrityksemme työllistävät yli 20 000 ihmistä yli 20 toimialalla, ja yhteenlaskettu myynti on noin 12,5 miljardia euroa.

Haaveiletko työpaikasta teknisen kaupan alalla?

Alamme on täynnä innostavia uratarinoita: koulutustausta ja omat kiinnostuksen kohteet johdattelevat erilaisiin työtehtäviin alalla.
Automaatiotekniikan insinöörin Lauri Haatajan työ palvelupäällikkönä vie hänet maailman suurimmille risteilyaluksille, ja tradenomi Auli Sundellin mielestä myös kaupallinen koulutus on hyvä pohja teknisen kaupan alalle.

Tunnetko jo teknisen kaupan alan?

Alan yritykset tuovat maahan ja myyvät teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemia tuotteita – esimerkiksi raaka-aineita, tarvikkeita, osia, koneita ja järjestelmiä. Jäsenyrityksemme tarjoavat asiantuntemusta ja palveluita, joiden avulla niiden asiakkaat voivat kehittää omaa toimintaansa.
Alan kuluttajatuotteet ovat monille tutumpia: jäsenyrityksemme tuovat maahan muun muassa moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, ruohonleikkureita ja lumilinkoja, sähkötyökaluja, akkuja ja paristoja.

Alalla panostetaan uuden teknologian ja tiedon tuottamiseen.

Töitä tehdään pitkälti digitalisaation avulla ja se on poikinut kokonaan uudenlaisia tuotteita. Siksi tarvitsemme myös uutta osaamista ja uusia osaajia.

Image

Teknisessä kaupassa tehdään töitä vastuullisesti

Jäsenyrityksemme toimittavat ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, sähköistävät liikennettä, rakentavat uusiutuvaa energiaa ja kehittävät muovia korvaavia kestävän kehityksen materiaaleja. Lisäksi alalla pyritään muun muassa kierrättämään ja käyttämään materiaaleja uudelleen sekä säästämään luonnonvaroja.

Harjoitteluun teknisen kaupan yritykseen?

Osaavat ja ahkerat työntekijät ovat kovaa valuuttaa teknisen kaupan yrityksissä. Usein urapolku aukeaa alan yrityksessä suoritetusta työharjoittelusta. Tutustu Teknisen Kaupan Liiton jäsenyrityksiin, jotka ovat tiukasti mukana oppilaitosyhteistyössä ja tarjoavat opiskelijoille harjoittelupaikkoja.

Image

Insinööri- ja tradenomiopiskelijoita bisnesbussikiertueella 2022 tutustumassa teknisen kaupan yrityksiin.

Löysitkö etsimäsi