Uratarinat

Image

Uratarinat

“10 % Karibian aurinkoa, 90 % hikistä insinöörihommaa”

Työnimike: Projektipäällikkö

Työpaikka: SKS Control

Image

Lauri Haataja

Automaatiotekniikan insinööri

Projektipäällikkö Lauri Haatajan työ SKS Controlissa on vienyt hänet tällä kertaa Bahaman ja Nassaun välimaastoon tuliterälle Icon of the Seas -loistoristeilijälle. Lauri viimeistelee projektia, jossa laivaan asennettiin näyttämötekniikan laitteistoja ja ohjelmistoja. Kun kaikki on valmista, laiva on valmis ottamaan kyytiin ensimmäiset matkustajansa.  

”Tiimini asentaa, korjaa ja huoltaa teatterilavoja maailman suurimmilla risteilyaluksilla. Projektipäällikkönä vastaan suurten projektien läpimenosta ja sujuvuudesta. Työssäni olen laitteiden lisäksi tekemisissä ihmisten kanssa, teen projektien aikatauluja ja priorisoin työtehtäviä.  

Nykyiseen työhöni minut vei rakkaus matkustamiseen ja insinöörin koulutus. Valmistuin ensin ammattikoulusta sähköautomaatioasentajaksi ja sitten ammattikorkeakoulusta automaatiotekniikan insinööriksi. Myyntityöstä en ole saanut erikseen koulutusta, sen olen oppinut työssä.  

Luulin alkuun oman työni olevan enemmän sellaista tavallista insinöörihommaa, mutta tarttumalla eteen aukeaviin tilaisuuksiin olen päässyt eri puolille maailmaa lukuisia kertoja. Vuosien aikana olen käynyt Euroopan eri kaupunkien lisäksi muun muassa Miamissa, New Yorkissa, Bahamalla ja Puerto Ricossa. 

Tämä työ sopii teknisen koulutuksen saaneelle yleiselle moniosaajalle, joka hahmottaa isoja kokonaisuuksia ja tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tarvitaan paineensieto- ja ongelmanratkaisukykyä – ikinä ei tiedä, mitä kohteessa on vastassa. Onneksi taustatiimin tukeen voi aina luottaa.” 

SKS Control kuuluu SKS Groupiin, joka palvelee teollisuuden kone- ja laitevalmistajia sekä näyttämötekniikan ammattilaisia teknisten tuotteiden ja palveluiden valikoimalla. 

Laurin urapolun etapit

2018

Automation Designer, JOT Automation

2019

automaatiotekniikan insinööri, Oulun yliopisto

2020

sähkö- ja projekti-insinööri, SKS Control

2022

palvelupäällikkö, SKS Control

2023

projektipäällikkö, SKS Control