Uratarinat

Image

Uratarinat

“Työni vie minut maailman suurimmille risteilyaluksille.”

Työnimike: Palvelupäällikkö

Työpaikka: SKS Control 01/23 asti

Image

Lauri Haataja

Automaatiotekniikan insinööri

Palvelupäällikkö Lauri Haatajan työt SKS Control:ssa lennättävät hänet toisinaan laivatelakalle Ranskaan ja toisinaan luksusristeilijälle Karibialle tai Jamaikalle. Laurin työnä on huoltaa näyttämötekniikan laitteistoja ja ohjelmistoja sekä myydä niitä ja niihin liittyviä palveluita.

”SKS Group palvelee teollisuuden kone- ja laitevalmistajia sekä näyttämötekniikan ammattilaisia teknisten tuotteiden ja palveluiden valikoimalla. Minut tämä yritys on vienyt eri puolille maailmaa kahden vuoden aikana lukuisia kertoja, matkapäiviä kertyi viime vuonna 170. Olen korjannut ja huoltanut teatterilavoja maailman suurimmilla risteilyaluksilla, kuten Indepence Allure tai Queen Elisabeth, ja olen käynyt pelkästään viime vuoden aikana Euroopan eri kaupunkien lisäksi muun muassa Miamissa, New Yorkissa, Bahamalla ja Puerto Ricossa.

Nykyiseen työhöni minut vei rakkaus matkustamiseen ja insinöörin koulutus. Valmistuin ensin ammattikoulusta sähköautomaatioasentajaksi ja sitten amk:sta automaatiotekniikan insinööriksi. Myyntityöstä en ole saanut erikseen koulutusta, sen olen oppinut työssä tekemällä.

Minusta tämä työ sopii yleiselle moniosaajalle, joka hahmottaa isoja kokonaisuuksia, ja joka tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Tarvitaan paineensieto- ja ongelmanratkaisukykyä – ikinä ei tiedä, mitä on kohteissa vastassa. Onneksi taustatiimin tukeen voi aina luottaa.”

Tekninen kauppa tarjoaa mielenkiintoisia etenemismahdollisuuksia: Lauri aloitti uusissa tehtävissä Business Development Managerina Rexel Finland Oy:ssä tammikuussa 2023.

Laurin urapolun etapit

2019

automaatiotekniikan insinööri, Oulun yliopisto

2018

Automation Designer, JOT Automation

2020

sähkö- ja projekti-insinööri, SKS Control

2022

palvelupäällikkö, SKS Control