Uratarinat

Image

Uratarinat

“Myös kaupallinen koulutus on hyvä pohja teknisen kaupan alalle.”

Työnimike: Tuotepäällikkö

Työpaikka: Ahlsell Oy

Image

Auli Sundell

Tradenomi, ylempi AMK

1. Kuvaile arkipäivääsi – mitä teet? 

Vastaan LV-toimialan tuoteryhmien (teräkset, venttiilit, kuparit) toimittajista, sopimuksista, valikoimasta ja hinnoittelusta. Tärkeä osa päivittäistä työtäni on tuotetietojen päivittäminen järjestelmään ja nettikauppaan. Teen myös toimittajayhteistyötä konsernitasolla, sekä hoidan sisäistä asiakkuutta eri sidosryhmien kanssa. Jokainen työpäivä on erilainen ja koen työni merkitykselliseksi.

2. Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta? 

Oman tuoteryhmäni tekniset tuotteet ovat minulle mieluisia ja rakkaita. Toimittajayhteistyö on palkitsevaa, kuten myös yhteiset palaverit sidosryhmieni kanssa. Voin kehittää toimittajaverkostoa ja tuotevalikoimaa; näissä tehtävissä kokonaisuuksien hallinta on tärkeää. Kehitän ja kehityn samalla itse ja näen työni jäljen nopeasti. En koe sinänsä mitään asiaa erityisen haastavana, sillä pidän muutoksesta ja haasteista. Virheiden kautta oppii, ja myynnin sekä ostajien kiperät kysymykset pitävät yllä mielenkiintoani.

3. Millaisista asioista olet työssäsi ja työnantajassasi ylpeä? 

Olen työskennellyt jo 8 vuotta Ahlsellilla ja olen ylpeä tuoteryhmästäni ja toimittajistani. Minulla on kannustava esimies ja loistava tiimi ympärilläni. Koen oman panokseni tärkeänä yrityksessä; olen saanut kehittää toimintaa, minua on kuunneltu, kannustettu ja kiitetty. Konsernissa minulla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin tuoteryhmässäni. Olen onnekas, että minulla on työpaikka, jonne on mukava mennä joka päivä.

4. Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee työtä teknisen kaupan alalla? 

Jos on avoin, valmis oppimaan eikä pelkää haasteita ja riskinottoa, tämä on oikea tehtävä. Alalla on paljon miehiä, joten naisena joutuu tekemään rutkasti töitä, jotta olisi uskottava. Toivonkin lisää naisia alalle. Ei pidä ajatella, että tekninen ala on vain insinöörejä varten, myös kaupallinen koulutus on hyvä pohja. Kukaan ei ole yksin, yhdessä tehdään!

Aulin urapolun tärkeimmät etapit

1997

Purchaser, Rautaruukki Oyj

2000

Tradenomi, International B2B-Marketing, Laurea

2007

MBA, International B2B-Marketing, Haaga-Helia

2007

Tuotepäällikkö, Outokumpu Distribution Oy

2011

Tuotepäällikkö, Polarputki Oy

2014

Tuotepäällikkö, Ahlsell Oy