Uratarinat

Image

Uratarinat

“Kone ei korvaa ihmistä teknisten tuotekokonaisuuksien suunnittelussa”

Työnimike: asiakkuuspäällikkö, inframyynti

Työpaikka: Dahl Suomi Oy

Image

Peter Blomberg

1. Kuvaile arkipäivääsi – mitä teet?  

Käyn aluksi läpi päivän agendani ja keskeneräiset tilaukset sekä tarjoukset. Sitten rupean kasaamaan avoimia tarjouksia valmiiksi. Puhelimessa kuluu aikaa, soittelen tarjousten ja tilausten perään. Sähköpostien purkuun menee oma aikansa, ja istun usein kokouksissa. Päivääni mahtuu myös asiakaskäyntejä.    

2. Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta?  

Työni on monipuolista ja sopivasti haastavaa. Jokainen työpäivä on erilainen, mutta pystyn muokkaamaan päivän perusrungon itse. Haastavinta on kokonaisuuksien hallinnointi; että saamme toimitettua ne ajallaan työmaille. Nyt on maailmantilanteen vuoksi toimitusvaikeuksia tietyissä tuotteissa, ja siihen emme pysty vaikuttamaan.  

3. Millaisista asioista olet työssäsi ja työnantajassasi ylpeä?  

Dahlilla toimitaan johdonmukaisesti ja hoidetaan ajallaan asiakkaille luvatut työt. Meillä on selkeä päätoimiala ja itselläni rajattu tuotesortimentti, infra-tuotteet ja niihin liittyvät työkalut. Niinpä minun on helppo toimia myyjänä. Täällä ei ole myöskään liikaa väliportaita, jotka hankaloittaisivat ja hidastaisivat asioiden maaliin saamista. Minulla on oma esimies, hänen esimiehensä on aluejohtaja ja kärjessä on toimitusjohtaja.   

4. Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee työtä teknisen kaupan alalla?  

Tämä on mielenkiintoinen toimiala joka kehittyy koko ajan, kun uusia tuotteita ja toimittajia tulee kentälle. Minun ei siis tarvitse myydä yhtä hanaa, joka päivittyy muutaman vuoden välein. Työni sisältää paljon uuden oppimista, joten pystyn kehittämään osaamistani. LVI, sähköala ja rautakauppa tarvitsevat jatkuvasti uusia osaajia, sillä kone ei pysty tekemään teknisten alojen myyntiä. Putken voi aina tilata verkosta, mutta teknisen alan ammattilainen auttaa asiakasta valitsemaan oikean tuotekokonaisuuden.

Peterin urapolun etapit

2003

Varastotyöntekijä, Ahlsell Oy

2005

Tekninen myyjä, Ahlsell Oy

2019

Asiakkuuspäällikkö, Ahlsell Oy

2021

Asiakkuuspäällikkö, Dahl Suomi Oy