Uratarinat

Image

Uratarinat

“Tekninen kauppa on asiantuntevaa ja konsultoivaa myyntiä”

Työnimike: Fleet Manager & Connectivity Team Lead

Työpaikka: Toyota Material Handling Finland

Image

Joona Salminen

tradenomi, Metropolia

1. Kuvaile arkipäivääsi – mitä teet?

Vastuullani on Toyota I_Site kalustonhallintajärjestelmä. Asiakas saa sen avulla tietoa yrityksensä trukeista; esimerkiksi niiden käyttöasteesta ja vaikkapa törmäyksistä. Siten asiakas pystyy tekemään päätöksiä faktojen perusteella. I_Siten avulla voidaan laskea kustannuksia, parantaa tuottavuutta ja turvallisuutta, sekä vähentää ympäristövaikutuksia.

Iso osa työtäni on tuotteen kaupallinen kehittäminen. Lisäksi päiväni täyttävät myynnin tukeminen ja asiakasneuvottelut. Perehdytän asiakkaita järjestelmän käyttöön ja vastaan omalta osaltani myös uusien työntekijöiden perehdyttämisestä.

2. Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta?

Parasta on löytää asiakkaalle se oikea, edullisin ja ekologisin ratkaisu. Pohdimme esimerkiksi usein yhdessä asiakkaan kanssa, pystymmekö vaihtamaan polttomoottoritrukit sähkökäyttöisiin trukkeihin, tai voimmeko muuttaa tuotannon prosessia siten, että koneiden määrä vähenee. Välillä on haastavaa saada asiakas kehittämään omaa toimintaansa. On aina helpompaa tehdä asiat siten kuin ne on ennenkin tehty.

3. Millaisista asioista olet työssäsi ja työnantajassasi ylpeä?

Kesällä tuli 10 vuotta täyteen Toyotalla. Olen viihtynyt erinomaisesti ja saanut vaihtaa työtehtäviä niin halutessani. Toyota on kestävän kehityksen kärjessä: olemme saaneet viisi kertaa peräkkäin EcoVadis gold -sertifikaatin. Se on menetelmä, jossa yritykset pisteytetään 21 eri yhteiskunta- ja ympäristövastuullisen kriteerin osalta. Sertifikaatti kertoo asiakasyrityksillemme toimintamme tasosta.

4. Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee työtä teknisen kaupan alalla?

Tekninen kauppa on asiantuntevaa ja konsultoivaa myyntiä; tässä saa miettiä teknisiä ratkaisuja perin pohjin. Mietimme myös asiakkaan prosesseja syvällisemmin; miten he voisivat tehdä asiat fiksummin. Tämä työ onkin yhtä lailla konsultointia kuin myyntiä. Jos haasteellinen myyntityö kiinnostaa, tämä on oikea ala.

Kiinnostuitko? Lisää uratarinoita teknisen kaupan alalta löydät täältä.

TOYOTA MATERIAL HANDLING

Luotettua sisälogistiikkaa ja materiaalinhallintaa - kun mielessäsi ovat trukit, varastointi, sisälogistiikka, materiaalinhallinta sekä uudet ajattelutavat ja toimintasi jatkuva kehittäminen, tiedät minne tulla. Lue lisää

Joonan urapolun etapit

2002

kokoonpanija, Rocla Oy

2003

koneistaja, marijot Oy

2004

kokoonpanija, metallituotteet, Suomen Vaimennin Oy

2007

työnjohtaja, Suomen Vaimennin Oy

2009

tradenomi, Metropolia

2010

tuotantotyöntekijä, Sun Chemical

2011

harjoittelija, Teknisen Kaupan Liitto

2012

tuoteasiantuntija, Toyota Material Handling Finland

2013

myyjä, Toyota Material Handling Finland

2015

kouluttaja, Toyota Material Handling Finland

2016

tuotepäällikkö, Toyota Material Handling Finland

2019

liiketoiminnan kehityspäällikkö, Toyota Material Handling Finland

2022

Fleet Manager & Connectivity Team Lead, Toyota Material Handling Finland