Uratarinat

Image

Uratarinat

“Teknisen kaupan toimiala sopii erinomaisesti insinöörille.”

Työnimike: myyntipäällikkö

Työpaikka: Sonepar Suomi Oy, 11/2022 asti

Image

Petri Kurttila

sähköinsinööri AMK

1. Kuvaile arkipäivääsi – mitä teet?

Minulla on vetovastuu Soneparin sähkötarvikkeita myyvästä Konalan toimipisteestä. Toimin myös esihenkilönä viidelle henkilölle. Huolehdin siitä, että päivän rutiinit tulevat hoidettua myymälässä ja teemme hyvin projektikauppaa. Lisäksi neuvottelen tavarantoimittajien ja sähkökaupan urakoitsijoiden kanssa vuosisopimukset. Olen myös ehtiessäni myynnin parissa itsekin.

2. Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta?

Parasta on olla tekemisissä asiakkaiden kanssa ja tukea alaisia. Kun aloitin täällä myyntipäällikkönä, oli sähkötarvikemyyjä Nikolla halu tehdä isompia kauppoja. Koutsattuani häntä vajaan vuoden päivät hän sai ylennyksen avainasiakasmyyjäksi. Kolme kuukautta myöhemmin hänet valittiin Vantaan Tuupakan konttorin myyntipäälliköksi. Teimme paljon töitä yhdessä ja meistä tuli samalla hyvät ystävät.

Haasteellista on se, että aika on rajallista.

3. Millaisista asioista olet työssäsi ja työnantajassasi ylpeä?

Olen ylpeä siitä, että saan tehdä töitä merkittävässä roolissa maailman suurimmassa sähköalan tukussa. Vuonna 2018 työskentelin 10 kuukautta toisessa yrityksessä. Kaipasin kuitenkin takaisin tänne, sillä Sonepar on työntekijöilleen erinomainen yhteisö. Ja kun palasin tammikuussa 2019, tuntui kuin olisin tullut kotiin.

4. Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee työtä teknisen kaupan alalla?

Jos tykkäät pohdiskella teknisiä kysymyksiä ja palvella asiakkaita, on teknisen myyjän tehtävä sopiva. Insinöörit kaipaavat usein perinteisiin insinöörin töihin, mutta he voivat saada irti paljon myös tukkumyynnistä: tässä työssä on tärkeää tuntea perusteellisesti teknisiä asioita. Toivoisimmekin lisää insinöörejä Soneparille. Tämä on iso ja vakaa talo, eli kannattaa katsoa vapaita paikkojamme.

Tekninen kauppa tarjoaa mielenkiintoisia etenemismahdollisuuksiaPetri aloitti uusissa tehtävissä Head of Lightning-tittelillä Rexel Finland Oy:ssä marraskuussa 2022.

Lue lisää teknisen kaupan uratarinoita täältä.

Petrin urapolun etapit

2013

Sähköinsinööri, Savonia

2015

Sales, Enia Oy

2016

Testing Specialist, Prysmian Group

2017

Technical Advisor, SLO

2018

Esimies, ISS Palvelut

2019

Key Account Sales, Sonepar Suomi

2020

Sales Manager