Uratarinat

Image

Uratarinat

“Matekossa tartutaan työntekijöiden parannusehdotuksiin”

Työnimike: Työnjohtaja

Työpaikka: Mateko Oy

Image

Jere Nuorala

1. Kuvaile arkipäivääsi – mitä teet?

Tehtävänäni on järjestää asentajillemme töitä, eli täyttää työkalenteriamme. Vastaan siis asiakkaiden puheluihin ja sumplin töitä kalenteriimme. Selvittelen myös työkoneisiimme liittyviä takuuasioita asentajien ja asiakkaiden välillä. Jos jokin osa on hajonnut takuun alaisesta koneesta, kirjaan miten se korjattiin meillä ja anon takuita tehtaalta.

2. Mikä työssäsi on parasta ja mikä haastavinta?

Parasta on se, että saan touhuta hyvässä porukassa. Jokainen päivä tarjoaa jotakin uutta; välillä haasteellisempia, välillä helpompia selvittelytöitä, eli vaihtelua löytyy.

Haastavinta on, jos koneessa on joku vika, johon ei meinaa löytyä ratkaisua. Tuolloin vian alkuperä pitää selvittää perinpohjaisesti. Silloin pyydän useimmiten apua teknisiltä tuiltamme tai valmistajalta sähköpostin välityksellä. Toki jos omat rahkeeni riittävät, voin avata koneen sähkö- ja

hydrauliikkakaaviot ja selvittää vikaa itse. Tuolloin pääsen todella testaamaan omaa tietotaitoani, sillä minun pitää työnjohtajana osata vähintään samat asiat kuin asentajan.

3. Millaisista asioista olet työssäsi ja työnantajassasi ylpeä?

Olen ylpeä siitä, että kun lupaan jotakin asiakkaalle, teen sen myös. Pystyn myös joustamaan eri asioiden kanssa suuntaan ja toiseen. Työnantajamme on puolestaan maanläheinen ja kuuntelee meitä työntekijöitä. Jos joku asia ottaa päähän, voin mennä kertomaan siitä aivan rennosti omalle lähiesimiehelleni ja jopa ylemmälle johdolle. Epäkohtaan tartutaan, eli sitä ei kuopata ja unohdeta. Kun meillä on työporukalla mietittyjä hyviä parannusehdotuksia, ne toteutetaan. Tiedän että näin ei tapahdu kaikilla työpaikoilla.

4. Mitä haluat sanoa henkilölle, joka harkitsee työtä teknisen kaupan alalla?

Jos tekniikka kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hakeutua tälle alalle. Kyllä tämä on mukavaa hommaa.

Kiinnostuitko? Lisää uratarinoita teknisen kaupan alalta löydät täältä.

MATEKO OY

Edustamamme JCB on Euroopan suurin maarakennuskoneiden valmistaja. JCB –maarakennuskoneet edustavat alansa huippua. Laadukkaat ja luotettavat koneet ovat varma ja turvallinen valinta Suomen olosuhteisiin. Pidämme huolta asiakkaistamme ja heidän tuotteistaan. Olemme lähellä asiakasta – valmiina toimimaan. Lue lisää