Uratarinat

Image

Kesätyötarinat

Vatupassilla kesätyöntekijää arvostetaan: yllätyspalkinto lämmitti kesän lopuksi mieltä

Työnimike: Kesäharjoittelija

Työpaikka: Konevuokraamo Vatupassi

Image

Valtteri Lukin

Luonnontieteiden kandidaatti

Luonnontieteiden kandidaatti Valtteri Lukin ahkeroi kuluneena kesänä konevuokraamo Vatupassin Joensuun pisteessä. Hänellä oli jo viideltä edelliseltä kesältä alan kokemusta Ramirentilta Iisalmesta ja Cramolta Joensuusta.

– Ajattelin, että täytyyhän nyt vielä kolmaskin konevuokraamo kokea, nuori mies vitsailee.

Hän aloitti työt kalusto-osastolla, jossa hän tarkasti palautettujen koneiden kunnon ja teki pieniä huoltohommia. Loppukesän hän palveli asiakkaita tiskillä ja puhelimitse. Nosturinkuljetuskeikat toivat työhön vaihtelua.

- Koska minulla on BE-kortti, sain viedä nostureita rakennustyömaille pari kertaa viikossa. Se oli hieno juttu, sain tavata asiakkaita heidän aidossa ympäristössään.

Kun Lukin joutui heräämään aikaisin aamulla, karisivat unet äkkiä silmistä rennolla työpaikalla. Hän arvosti myös Vatupassin luottamuksellista ilmapiiriä.

- Jos joku vanhempi työntekijä kysyi, miten olin hoitanut jonkun tehtävän, uskalsin kertoa siitä rohkeasti pelkäämättä sitä, että olin tehnyt jotakin väärin. Meidän kesätyöntekijöiden asema ei myöskään ollut vakituisia alempi, vaan olimme rehdisti muiden työntekijöiden rinnalla. 

Lukin kokee vahvuutensa olevan ihmisten kohtaaminen. Hän tunnistaa helposti eri ihmistyypit ja osaa mukautua heidän mielialaansa. Tärkeää on myös kohdata asiakas ennakkoluulottomasti ja olla oma itsensä.

- Haluan toivottaa asiakkaan lämpimästi tervetulleeksi. Uskon, että hänelle tulee siten turvallinen olo ja koko asiakaspalvelutilanne sujuu jouhevammin.

Kuin kirsikkana kakun päällä Lukin sai kesän lopulla palkinnon työpanoksestaan. Vatupassi vietti perustamisensa 30-vuotisjuhlaa ja työntekijät äänestivät kultakin osastolta vuoden työntekijän. Muutama heistä kysyi johdolta, saisiko myös kesätyöntekijää äänestää.

- Niinpä sain erikoismaininnan vuoden kesätyöntekijänä. Perusteluina oli, että olin ennakkoluuloton ja kova tekemään töitä joka työpisteessä. Kyllä se lämmitti mieltä, kun tuli tunne, että on tehnyt jotakin oikein, hän naurahtaa.

Mikä Vatupassi

Image

Kuva: Vatupassi

Vatupassi vuokraa kalustoa pienistä käsikoneista kaivinkoneisiin ja rakennustelineisiin. Perheyritys toimii viidellä eri paikkakunnalla. Toimitusjohtaja Milla Törmälä aloitti työt yrittäjänä 2011.

- Isäni ja setäni perustivat Vatupassin vuonna 1992. Tulin itse kesätöihin vuonna 2001, hän kertoo.

Kesähessut saavat tehdä töitä osaamisensa mukaan. Nuoremmille on tarjolla esimerkiksi koneiden puhdistusta ja korjaamossa auttelua. Jos ajokortti on jo taskussa, pääsee vaikkapa pakettiauton rattiin.

- Toimisto- ja asiakaspalvelutehtäviin olemme palkanneet esimerkiksi ammattikorkeakouluopiskelijoita.