Teknisen kaupan toimiala

Image

Teknisen kaupan merkitys teollisuuden ja rakentamisen kilpailukyvyn kehittämisessä on keskeinen

Tekninen kauppa on teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden, kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä, sekä niihin liittyvien ratkaisujen ja palveluiden toimittamista.
Teknisen kaupan yritykset tuovat maahan myös kuluttajatuotteita, kuten moottoripyöriä, maastoajoneuvoja, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneita sekä akkuja ja paristoja.

Tekninen kauppa toimittaa myös ratkaisuja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi muun muassa sähköistämällä liikennettä, rakentamalla uusiutuvaa energiaa ja kehittämällä muovia korvaavia kestävän kehityksen materiaaleja.

Image

Tekninen kauppa ylläpitää teollisuudelle välttämättömien tuotteiden saatavuutta ja varmistaa niiden laatua

Teknisen kaupan yritykset tuovat maahan tuotteiden lisäksi myös kansainvälistä osaamista, päämiestensä tukemana. Osaamisellaan yritykset kykenevät parantamaan asiakkaidensa tehokkuutta ja tuotteita, joka edesauttaa teollisuuden kilpailukyvyn kehittymistä. Ratkaisujen ja palveluiden merkitys teknisen kaupan yritysten toiminnasta on jatkuvassa kasvussa. Tekninen kauppa myös vie suomalaisen teollisuuden tuotteita ulkomaille.  

Asiakkaita ovat kaikki teollisuuden toimialat, rakentaminen ja julkinen sektori, sekä vähittäiskauppa, niin Suomessa kuin lähialueilla. Keskeisiä teollisuusasiakkaita ovat teknologiateollisuus, etenkin konepajat ja telakat, metsäteollisuus, kuten paperi- ja selluteollisuus, sekä rakennus-, kemian- ja kaivosteollisuus.

Toimiala lukuina

Myynti 2023

11,8 mrd €

Myynnin kehitys 2023 vrt. 2022

-5,8 %

Myynti kattaa toimialasta

> 85 %

Yksityiskohtaisemmat tiedot teknisen kaupan myynnistä, päätoimialojen tilanteesta ja näkymistä löytyvät Teknisen Kaupan Liiton markkinakatsauksesta.

Löysitkö etsimäsi