Image

Onnisen kesätyöhakemuksen voi täyttää nopeasti vaikka kännykällä

Kesätöiden hakemisen kuumin sesonki starttaa heti vuodenvaihteen jälkeen. Teknisen kaupan kesätöitä on jälleen tarjolla sadoissa mielenkiintoisissa yrityksissä monipuolisten työtehtävien parissa. Etenkin aamuvirkkujen kannattaa katsastaa mahdollisuudet Onninen Express -noutomyymälöissä, joihin voi hakea kesätöihin täyttämällä hakemuksen helposti kännykällä.

Onnisen Express-myymälöihin rekrytoitiin viime kesänä yli viisikymmentä kesätyöntekijää toimimaan asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä yritysasiakkaiden parissa.

– Monet urakoitsija-asiakkaat tulevat liikkeisiin jo aamuvarhain ostamaan työmaillaan tarvitsemiaan tuotteita. Työskentely Express-myymälässä sopiikin hyvin aamuvirkulle henkilölle, kertoo Senior Specialist, HR Sanna Moisio-Rantala.

Hereillä heti tammikuussa

Haku oli avoinna Onnisen rekrytointijärjestelmässä tammikuusta maaliskuun alkuun saakka. Kesätyöpaikoista ilmoitettiin yrityksen kotisivujen lisäksi yleisimmissä rekrytointiportaaleissa, kuten Duunitorin, Joblyn ja TE-palveluiden sivustoilla, sekä oppilaitoksien ilmoituskanavissa. Hakemuksen teko oli tehty mahdollisimman helpoksi.

– Kesätyöhakemuksen voi täyttää nopeasti vaikka kännykällä. Siinä kysytään henkilötietojen lisäksi vain koulutusalaa, mahdollista työkokemusta ja miksi hakee meille töihin, Moisio-Rantala listaa.

Kun henkilö oli jättänyt hakemuksen, hän sai sähköpostiinsa viestin, jossa kerrottiin mahdollisuudesta kertoa itsestään lisää motivaatiokirjeen tai videotervehdyksen kautta.

Motivaatiokirjeen ei tarvitse Moisio-Rantalan mukaan olla hienosti aseteltu, tärkeämpää on sen sisältö.

– Sen tulisi vastata kysymyksiin miksi teknisen tukkukaupan tehtävät Onnisella kiinnostavat ja millaisen kesätyöntekijän yritys hänestä saisi. Henkilön on hyvä olla reipas ja asiakaspalveluhenkinen, joten kannattaa tuoda esille myös motivaationsa ja asenteensa työtä kohtaan.

Kokemuksen kautta vaativampiin tehtäviin

Rekrytointihaastatteluun voi valmistautua tutustumalla perusteellisesti yrityksen nettisivuihin. Jos joku tuttu on ollut Onnisella töissä, kannattaa keskustella myös hänen kanssaan. Voi myös miettiä etukäteen, mitä odottaa tulevalta kesätyöltä, sekä millaisissa tehtävissä haluaisi työskennellä tulevaisuudessa: jos työntekijä haluaa jatkaa Onnisella kesätyöjakson jälkeen, on työtehtävien ohella tarjolla lisäkoulutusta vaativampiinkin tehtäviin.

– Muutoin haastattelussa pätevät aivan normaalit kanssakäymisen säännöt: kannattaa olla luonnollinen, oma itsensä. Jos henkilöllä on työkokemusta, hän voi ottaa mukaan mahdolliset työtodistuksensa.

Express-myymälöiden kesätyöpaikkoihin otetaan mielellään toisen asteen teknisen ja kaupan alan opiskelijoita. Ala sopii kuitenkin monista eri taustoista tuleville ihmisille.

– Expressin tehtävät sopivat miltei kaikille myynnistä ja asiakaspalvelusta kiinnostuneille henkilöille. Tuotteet opitaan koulutuksen ja työn kautta. Tekninen tausta nopeuttaa kuitenkin etenemistä urapolulla.

Myymälöissä työskentelee esimerkiksi sähkö- ja LVI-asentajia, jotka arvostavat siistiä sisätyötä, jossa viikonloput ovat vapaat.

Vuoden 2024 kesätyöpaikat tulevat hakuun tammi-helmikuussa, joten kannattaa seurata Onnisen urasivuja kesko.fi/tyopaikat/onninen.

“Työhaastattelu on näytön paikka”

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Vikke Venäläistä onnisti, ja hän työskenteli kesän 2023 Onnisen Express-myymälässä Hyvinkäällä. Jo useissa työhaastatteluissa ollut Vikke valmistautui Onnisen haastatteluun ottamalla CV:n mukaan ja päättämällä olla oma itsensä, sen parempi kun ei voi olla.

Onninen Express -noutomyymäläketju palvelee talotekniikan ammattilaisia yli 50 myymälän voimin ympäri Suomen. Tuotevalikoima sisältää tärkeimmät LVI-, sähkö-, kylmä-, energia- sekä teollisuus- ja infratuotteet.

Teksti: Päivi Tolonen