Image

Rotatorin Wartiovaara: Ainoa mahdollisuus on muutos

Kirjoittaja: Janne Wartiovaara

Image

Janne Wartiovaara

Rotatorin, Rotarentin ja IC Rahoituksen toimitusjohtaja, Teknisen Kaupan Liiton hallituksen jäsen

Millainen tämä maailmantilanne nyt on?

Eri näkökulmista se näyttäytyy eri tavoin, mutta ehkäpä se yhteinen lanka on että melko erikoinen.

Jos katsotaan 5 tai 10 vuotta taaksepäin, niin kukapa olisi uskonut että tänään näyttäisi tältä? Tämä kertoo siitä, että muutosta tapahtuu ja tulee aina tapahtumaan ja on meistä itsestämme kiinni miten me siihen suhtaudumme.

Voimme jäädä kotiin sängyn pohjalle murjottamaan, että pitikö tämäkin kaikki tapahtua ja juuri minulle. Tai sitten yrittää vaikeuksista huolimatta löytää jonkun kulman ja mahdollisuuden, jota kohden työstää parempaa tulevaisuutta.

Itse näen elämän niin, että jos ei muuta mitään, ei ole myöskään kovin hyvää mahdollisuutta löytää uusia parempia tapoja tehdä asioita. Jäädään vain paikoilleen junnaamaan ja tehdään kuten ennenkin. Kuten väistyvä tasavallan presidenttimme Sauli Niinistökin yhdessä tilaisuudessa totesi: kun tyytyy niin hyytyy.

Ilman mitään muutosta elämä on täysin samanlaista joka ikinen päivä. Tuttu ja turvallinen ehkäpä. Jos me nyt kuitenkin vain kerran elämme tällä maapallolla, niin eikö olisi mukavaa, jos matka olisi jollain tavalla innostava, rakentava ja mieleenpainuva? Perus arkielämää, mutta myös uusia mukavia kohtaamisia ja mahdollisuuksia. Vastoinkäymisiä tulee aina, mutta kaikkiin ongelmiin ei ole ratkaisua, joten joskus täytyy vain päästää irti.

Viestini siis on, että ei inistä, valiteta tai haeta selityksiä.

Asiat ovat isossa kuvassa niin kuin ne ovat ja meidän pitää löytää tapoja miten voittaa vaikeudet. Niinhän myös teemme, kun asenne on oikea.

Ylös ulos ja lenkille! Tehdään jatkossa asioita vähän eri tavalla, jotta kehitymme, parannamme tekemistä ja löydämme uusia mahdollisuuksia.

Janne Wartiovaara

"Olen 47-vuotias kahden lapsen isä, mieleltäni nuorukainen, joka päätyi konemaailmaan pankkiuralta - matkalla välipysähdys pizza- ja hotellipuolella.

Historia on opettanut ja karaissut niin, että lasit eivät enää samalla lailla huurru vastoinkäymisissä. Liiketoiminnassa pitää aidosti olla kyse win-win-tilanteesta, jossa kumppanuus ja yhteistyö on kaikille mielekästä ja voi luottaa toisiin.

Blogit

Innovoivalla kulttuurilla taantumasta kasvuun | Hannele Juli...

Osallistuessani taannoin MIT:n ja IMD:n Business Schoolien yhteisesti järjestämään Driving Strategic Innovation -koulutukseen silmäni avautuivat ymmär...

Blogit

Palvelualojen tuottavuutta tulee parantaa, keinoja löytyy jo...

Suomen talous on pitkään kamppaillut tuottavuuden kasvun kanssa, ja tämä on yksi keskeisimmistä syistä siihen, miksi taloutemme ei ole laajemmin kasva...

Blogit TEKtalk

Kuka, mitä tankkas ja ketä, mitä, häh

Tällä hetkellä keskustelu vedyn mahdollisuuksista käy kiivaana teollisuudessa, liikenteessä, sähköntuotannossa ja rakennusalalla. Kyseessä ei ole kuit...