Image

Hiltin Jyrki Martikainen: Unelmiesi työura teknisen kaupan parissa 

Kirjoittaja: Jyrki Martikainen

Image

Jyrki Martikainen

toimitusjohtaja, Hilti (Suomi) Oy

Voin rehellisesti myöntää, ettei tekninen kauppa ollut listani kärjessä, kun harkitsin vaihtoehtoja uralleni parikymmentä vuotta sitten. 

Päädyin kuitenkin tekemään teknistä kauppaa tutustuttuani minuun vaikutukseen tehneeseen mielenkiintoiseen yritykseen, ja annoin mahdollisuuden. 

Katsoessani tänään taaksepäin voin olla tähän uravalintaan erittäin tyytyväinen – olen tehnyt ja teen edelleen töitä merkittävien toimialojen parissa tärkeitä asioita edistäen. Haluankin kannustaa kaikkia miettimään, mitä ura teknisen kaupan parissa voisi tarkoittaa.  

Haluatko uran, jossa pääset vaikuttamaan merkittäviin toimialoihin? Oletko kiinnostunut edistämään kestävää kehitystä? Parantamaan työn tuottavuutta, turvallisuutta ja tehokkuutta digitalisaation avulla? 

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, jatka lukemista eteenpäin. 

Työura teknisen kaupan parissa tarjoaa pääsyn vaikuttamaan merkittäviin toimialoihin. 

Teknisen Kaupan Liiton jäsenyritykset toimivat pääosin teollisuudessa ja rakentamisessa. Nämä alat muodostivat yhteensä yli 28 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta vuonna 2021 (lähde: Tilastokeskus macrobond 2021).  

Näillä toimialoilla on lukemattomia kunnianhimoisia tavoitteita kestävän kehityksen osalta, jotka liittyvät päästöjen vähentämiseen, kiertotalouteen ja vastuulliseen toimintaan yleisesti. Teknisen Kaupan Liiton jäsenyritykset tarjoavat ratkaisuja näiden tavoitteiden saavuttamiseen.  

Esimerkiksi rakennukset tuottavat noin 30 prosenttia päästöistä Suomessa – niin rakentaminen kuin kunnossapitokin tarjoavat siis isoja mahdollisuuksia edelläkävijöille. Onnistuessaan ne voivat merkittävästi vähentää päästöjä. 

Digiosaajalla on mahdollisuus viedä alaa eteenpäin.  

Suomi on edelleen monessa suhteessa teknologisesti hyvin edistynyt maa. Täältä löytyy paljon osaamista erilaisten digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen esineiden internetistä telematiikan kautta mobiilisovelluksiin. Tästä voimme varmasti paljolti kiittää Nokiaa ja sen vaikutusta tiettyjen osaamisalueiden kehittymiseen viimeisten vuosikymmenien aikana.  

Sen lisäksi, että Teknisen Kaupan Liiton jäsenyrityksillä on pääsy merkittäville toimialoille, ne myös janoavat työvoimaa, joka on varustettu digiosaamisella. Digitalisaation mahdollistamien ratkaisujen käyttö esimerkiksi rakentamisessa on edelleen varhaisessa vaiheessa, ja toimialalla on nälkää tuottavuuden parantamiseen hyvillä ratkaisuilla.  

Potentiaalia kasvaa siis löytyy. 

Onnistuinko herättämään kiinnostuksesi työurasta teknisessä kaupassa? 

Jyrki Martikainen on toiminut Teknisen Kaupan Liiton hallituksen jäsenenä vuoden 2023 alusta alkaen. 

Hänellä on 17 vuoden kokemus teknisestä kaupasta Suomesta ja Isosta-Britanniasta. Vuodesta 2017 alkaen hän on toiminut Hilti (Suomi) Oy:n toimitusjohtajana. Erityisosaamisalueena ovat kestävä kehitys ja digitaaliset ratkaisut tuottavuuden kehittämiseen rakentamisessa. 

Jyrki asuu Kirkkonummen Veikkolassa yhdessä vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Harrastuksien osalta kuvaavinta on sanoa ”ennen urheilin, nykyään harrastan liikuntaa.” 

Blogit

Päivää, mitä herralle saisi olla? | Timo Lindström, Andreas ...

Kuluttajan roolissa olemme kuulleet miten meidän tulisi pienentää omaa hiilijalanjälkeämme. Sen vuoksi koemme parhaillaan vauhdikasta siirtymää sähköi...

Blogit

Rotatorin Wartiovaara: Ainoa mahdollisuus on muutos

Millainen tämä maailmantilanne nyt on?Eri näkökulmista se näyttäytyy eri tavoin, mutta ehkäpä se yhteinen lanka on että melko erikoinen.Jos katsotaan ...

Blogit TEKtalk

Nyt on hyvä hetki perehdyttää ja kouluttaa uusia osaajia

Elämme poikkeuksellisia aikoja, kun taloudellinen epävarmuus leimaa valitettavasti monien yritysten toimintaa. Hiljainen ajanjakso, joka on seurausta ...