Image

Moottoripyöräilevä kaupunginjohtaja tähdittää Prätkällä töihin -päivää 17.6.

Kansainvälinen Prätkällä töihin -päivä 17. kesäkuuta 2024 kannustaa kaikkia Suomen moottoripyöräilijöitä pyörän selkään ja näkymään liikenteessä. Tänä vuonna teemana on kaikille sopiva harrastus, ja päivän kummina toimii ei-niin-tyypillinen-motoristi: harrastuksellaan leuat loksauttava Hyvinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Vuosia jatkunut Prätkällä töihin -perinne näkyy ja kuuluu tänä vuonna erityisen vahvasti. Päivää vietetään hieman totuttua myöhemmin 17. kesäkuuta, eli yhtä aikaa koko Euroopan laajuisesti. Suomessa päivää koordinoi Teknisen Kaupan Liittoon kuuluvista moottoripyörien maahantuojista koostuva moottoripyöräjaosto. Se muistuttaa, että lajin pariin on tervetullut kuka tahansa sukupuoleen tai ajopeliin katsomatta.

– Moottoripyöräily sopii aivan kaikille. Sitä voi halutessaan harrastaa yksin tai yhteisöllisesti ja kaikille löytyy tämän päivän monipuolisesta tarjonnasta varmasti omiin tarpeisiin sopiva menopeli, moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja ja Sumeko Oy:n myyntijohtaja Ari-Pekka Vanhala sanoo.

Moottoripyörien maahantuojat povaavat markkinoille tulleista sähkö- ja hybridimoottoripyöristä vetonauloja, jotka houkuttelevat uudenlaisia harrastajia lajin pariin.

- Sähkö- ja hybridipyöriä on tullut pikku- ja keskikokoluokkiin, mikä on saanut liikkeelle ostajat, jotka etsivät kevyempää ja helpommin lähestyttävää vaihtoehtoa kulkuvälineeksi esimerkiksi harrastuksiin ja töihin. Erityisesti nuorten arvoihin hybridit istuvat hyvin, sillä he ovat aidosti kiinnostuneita pyörien päästöistä ja kulutuksesta. Myös edistyksellinen tekniikka vetää puoleensa, Vanhala kertoo.

Image

Hybridipyörät ovat rantautuneet Suomeen. Kuva: Sumeko Oy

Moottoripyöräilevä kaupunginjohtaja

Kun Johanna Luukkosen harrastus nousee keskustelussa puheeksi, leuat yleensä loksahtavat.

- En tosiaan ole mikään tyypillinen harrastaja. Kokoontumisajoissa naistenhuoneeseen on harvoin jonoa, hän nauraa.

Luukkonen nauttii vauhdin ja vapauden tunteesta moottoripyörän kahvoissa. Kun hän vetää kypärän päähänsä, maailman myllerrys ympärillä unohtuu ja ajatukset kohdistuvat vain tiehen.

Moottoripyöräilevä kaupunginjohtaja herättää huomiota, minne meneekin. Hyvinkään ilmapiiriin kaksipyöräinen kulkupeli istuu kuitenkin luonnollisesti kaupungin pitkän motocross-kulttuurin vuoksi.

Moottoripyöräily alkoi kiinnostaa Luukkosta hänen poikansa tultua mopoikään 18 vuotta sitten. Perheen autotalliin alkoi kertyä aina vaan isompia menopelejä, ja lopulta Luukkonen halusi itsekin kahvoihin. Hän otti ajotunteja ajo-opettajan johdolla, ja kun hänen miehensäkin elvytti vanhan harrastuksensa, koko perhe oli pian tien päällä.

Viime vuodet Luukkonen on ajanut Triumphin Daytonalla, joka on hänen mukaansa sopiva menopeli maksimissaan 100 kilometrin päähän ulottuville päivämatkoille esimerkiksi kahvilaan tai ravintolaan. Moottoritien sijaan Luukkonen valitsee maaseudun maantiet, joilla ajonautinto pääsee huippuunsa.

Prätkällä töihin -päivän keulakuvana Luukkosen viesti on kirkas:

- Laji sopii aivan jokaiselle. Motoristit ottavat innolla uusia harrastajia vastaan kuskin sukupuoleen tai menopeliin katsomatta.

Image

Kuva: Johanna Luukkonen

Prätkäilystä kuvat mp-messujen Instagram-tilille

Lähetä Prätkällä töihin -päivänä 17.6. omasta ajelustasi kuvia Instagramiin hashtagilla #prätkällätöihinpäivä. Parhaat kuvat nostetaan mp-messut -Instagram-tilin kuvavirtaan.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaosto. Moottoripyöräjaoston jäseniä ovat Brandt Oy Ab, Harley-Davidson Europe, KTM Nordic, Polaris Finland Oy, Sumeko Oy, Suzuki International Europe GmbH Suomen sivuliike ja Yamaha-Motor Europe.

Uutiset

Moottoripyörien rekisteröinnit hyvällä tasolla, kuntotarkast...

LEHDISTÖTIEDOTE 9.6.2023Moottoripyörien kevään myyntisesonki on sujunut valoisissa merkeissä. Pienestä 2,5 prosentin miinuksesta huolimatta rekisteröi...

Uutiset

MP 23 -messut sai motoristit liikkeelle – kävijämäärä nousi ...

MP 23  Moottoripyörämessut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuosina ...