Image

MP 23 -messut sai motoristit liikkeelle – kävijämäärä nousi edelliskerrasta

MP 23  Moottoripyörämessut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuosina 2022 ja 2021 messuja ei voitu järjestää. MP 23 -messuilla vieraili yli 56 000 motoristia. Kävijämäärä kasvoi vuodesta 2020 muutamalla prosentilla. Messuilla tehtiin hyvin kauppaa niin moottoripyöristä kuin varusteistakin. Ensimmäistä kertaa isommin esillä olleet sähköpolkupyörät kiinnostivat kävijöitä.

Moottoripyörien kokonaisrekisteröinneissä vuosi 2022 oli viides perättäinen kasvun vuosi. Tapahtuman toimeksiantajan Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja KTM Nordic Oy:n kehityspäällikkö Jarkko Tuomisto on tyytyväinen tapahtumaan ja pitää MP-messuja erittäin onnistuneena kautta linjan.

”Motoristit ovat olleet kiinnostuneista uusista malleista ja kauppaa on tehty hyvin sekä moottoripyöristä että varusteista. Muutaman vuoden ovat pienemmät moottoripyörät käyneet paremmin kaupaksi, mutta nyt MP-messuilla on myyty myös isoja moottoripyöriä erittäin hyvin. MP-messut on selkeästi vahva ilmiö, jossa moottoripyöräilyala ja motoristit haluavat olla mukana.”

Sähköpolkupyörät olivat ensimmäistä kertaa mukana MP-messuilla omana tuotekokonaisuutenaan. Yksi messuihin osallistuneista oli GASGAS, Felt, Husqvarna ja Raymon -merkkejä edustava Pierer e-Bikes Scandinavia, jonka Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Kimmo Hurri on erittäin iloinen sähköpolkupyörien saamasta vastaanotosta. ”Tavoitteita myynnille oli vaikea asettaa, sillä emme osanneet yhtään arvioida, miten sähköpolkupyörät kiinnostavat MP-messujen yleisöä. Myyntiä on ollut  MP-messuilla erittäin paljon ja asetetut tavoitteet ylitettiin kirkkaasti. Koeajorata oli oikea menestystarina, siellä sähköpolkupyöriämme koeajettiin noin 1000 kertaa. Ensi vuonna lähdemme tapahtumaan ehdottomasti mukaan”, kertoo Hurri.

”Moottoripyörämessut osoitti taas motoristien vahvan sitoutumisen MP-messuihin. Messuille tultiin kimpassa tutustumaan uutuuksiin ja kohtaamaan muita motoristeja. Tunnelma MP-messuilla oli erittäin hyvä. Tänä vuonna pelattiin MP Motoball-kisat päivittäin ja kisat toivat messuille jännitystä ja säpinää. Sähköpolkupyörien mukaan ottaminen omana tuoteryhmänään oli oikea ratkaisu ja kehitämme sitä ensi vuodelle entistäkin paremmaksi. Moottoripyörät olivat pääosassa ja niiden ympärillä oli sutinaa koko tapahtuman ajan”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta.

”MP-messut näytti vahvuutensa ja olemme todella tyytyväisiä kävijämäärään, joka ylitti jopa edelliskerran kävijämäärän.”

Helsingin Messukeskus järjesti MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Seuraavan kerran MP-messut järjestetään 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Suuret moottoripyörien koeajopäivät järjestetään tänä vuonna 5.6. Oulussa, 6.6. Jyväskylässä, 7.6. Tampereella, 8.6. Turussa ja 9.6. Helsingissä.  

Teksti: Teija Armanto / Messukeskus

Kuva: Heidi Koivunen

Uutiset

Moottoripyöräilevä kaupunginjohtaja tähdittää Prätkällä töih...

Kansainvälinen Prätkällä töihin -päivä 17. kesäkuuta 2024 kannustaa kaikkia Suomen moottoripyöräilijöitä pyörän selkään ja näkymään liikenteessä. Tänä...

Uutiset

Moottoripyörien rekisteröinnit hyvällä tasolla, kuntotarkast...

LEHDISTÖTIEDOTE 9.6.2023Moottoripyörien kevään myyntisesonki on sujunut valoisissa merkeissä. Pienestä 2,5 prosentin miinuksesta huolimatta rekisteröi...