Kesätyöt ja harjoittelut

Image

Opiskeletko teknistä tai kaupallista alaa?

Teknisen kaupan alan yritykset tarvitsevat kesällä työvoimaa paikkaamaan lomia. Se tarjoaa opiskelijoille tai juuri valmistuneille hyvän mahdollisuuden kartuttaa työkokemusta.

Näillä vinkeillä nappaat mielenkiintoisen kesätyö- tai harjoittelupaikan teknisen kaupan monipuolisissa tehtävissä.

Kuinka hakea kesätöitä?

Ensimmäiset kesätyöpaikkahaut avautuvat jo vuoden alussa. Kannattaa siis seurata aktiivisesti yleisimpiä rekrytointiportaaleja, kuten Duunitoria, Joblya ja TE-palveluita, sekä yritysten omia rekrytointisivuja.

Sanna Moisio-Rantala Onnisen HR:stä kertoo, kuinka Onnisen Express-myymälöihin haetaan kesätöihin. Heillä hakemuksen teko on tehty mahdollisimman helpoksi:

- Kesätyöhakemuksen voi täyttää nopeasti vaikka kännykällä. Siinä kysytään henkilötietojen lisäksi vain koulutusalaa, mahdollista työkokemusta ja miksi hakee meille töihin, Moisio-Rantala listaa. Lue lisää

Hyviä vinkkejä hakemuksen tekemiseen löydät esimerkiksi Duunitorin sivuilta:

Kesätyökokemuksia teknisessä kaupassa

Teknisen kaupan kesätöissä viihdytään yleensä erittäin hyvin. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Vikke Venäläinen kertoo kesätyöstään Onnisen Express-myymälässä ja antaa vinkkejä, kuinka työhaastattelua varten voi harjoitella. Lue lisää

Konevuokraamo Vatupassissa kesätyöntekijää arvostetaan: yllätyspalkinto lämmitti kesän lopuksi mieltä Valtteri Lukinin mieltä. Lue lisää

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa laskentatoimea opiskeleva Jenni Laakkonen päätyi kesätöihin Algoliin hyvän hakuilmoituksen ja tekemänsä taustatyön perusteella. Lue lisää

Miten pääsen harjoitteluun teknisen kaupan yritykseen?

Harjoittelupaikan hakeminen teknisen kaupan alan yrityksessä seuraa yleisesti ottaen samankaltaisia vaiheita kuin muidenkin harjoittelupaikkojen hakeminen. Alla on muutamia vinkkejä, jotka auttavat nappaamaan harjoittelupaikan teknisen kaupan alalta. Samat vinkit pätevät yhtä lailla kesätöiden hakuun!

  • Tee taustatyötä: Aloita tutkimalla teknisen kaupan alan yrityksiä, jotka kiinnostavat sinua. Lista jäsenistämme löytyy täältä. Selvitä yrityksen erikoisosaaminen, koko, sijainti ja arvot. Tieto auttaa sinua valmistautumaan ja kohdentamaan vakuuttava hakemus juuri tähän yritykseen.
  • Selvitä harjoittelupaikkojen saatavuus: Tarkista yritysten verkkosivut, ja katso, onko heillä tietoa harjoittelupaikkojen saatavuudesta. Voit myös ottaa yhteyttä heihin sähköpostitse tai puhelimitse tiedustellaksesi mahdollisia harjoittelupaikkoja.
  • Laadi vakuuttava CV ja hakemuskirje: Tee huolellisesti muotoiltu CV, joka korostaa aiempaa koulutusta ja työkokemustasi sekä liitä siihen räätälöity hakemuskirje, jossa kerrot, miksi olet kiinnostunut harjoittelusta kyseisessä yrityksessä. Mallin hyv
  • Käytä opiskelijapalveluita: Useat oppilaitokset tarjoavat opiskelijoilleen apua harjoittelupaikkojen etsintään. Ota yhteyttä oppilaitoksesi ura- ja opinto-ohjaajiin saadaksesi tukea ja vinkkejä.
  • Verkostoidu: Osallistu alan tapahtumiin, seminaareihin ja messuille, joissa voit tavata teknisen kaupan alan ammattilaisia. Verkostoituminen auttaa sinua löytämään harjoittelumahdollisuuksia.
  • LinkedIn ja muut ammattimaiset verkostot: Luo LinkedIn-profiili, jossa korostat osaamistasi ja kiinnostustasi teknisen kaupan alaan. Seuraa ja liity alan ryhmiin ja seuraa teknisen kaupan alan yrityksiä, jotta pysyt ajan tasalla mahdollisista harjoittelupaikoista.
  • Hae avoimia paikkoja: Seuraa työnhakupalveluita ja yritysten verkkosivuja avoimien harjoittelupaikkojen osalta.
  • Valmistaudu haastatteluun: Jos sinut kutsutaan haastatteluun, valmistaudu vastaamaan kysymyksiin, jotka liittyvät tekniseen kauppaan ja yrityksen toimintaan. Ole valmis osoittamaan, miksi olet sopiva harjoittelija.

Muista, että harjoittelupaikkoja ei aina ole saatavilla kaikissa yrityksissä, joten ole valmis hakemaan useisiin eri paikkoihin ja ole kärsivällinen. Tsemppiä kaikille kesätyö- tai harjoittelupaikan hakuun!

Teknisen kaupan alalla työskentely tarjoaa arvokasta kokemusta ja hyvän pohjan uralle.

Löysitkö etsimäsi