Image

Hiltin myyntiedustajat siirtyivät sähköautoihin – myös Lapissa

Julkaisemme artikkelisarjan jäsenyritystemme konkreettisista teoista, jotka edistävät teknisen kaupan alan tunnettuutta, vetovoimaa tai vastuullisuutta - parhaassa tapauksessa niitä kaikkia.

Hilti-konserni tiedottaa saavuttaneensa hiilineutraaliuden omissa toiminnoissaan vuoden 2023 lopussa. Hiilineutraalius koskee yrityksen suoria päästöjä (Scope 1 & 2) sekä liikematkustamisen päästöeriä.

”Saavutus on ensimmäinen konkreettinen etappi yrityksen matkalla nettonolla-tavoitteeseen vuonna 2050”, kertoo Hilti Suomen vastuullisuusjohtaja Johanna Häyrinen.

Hilti-konserni on Häyrisen mukaan määrittänyt nelitasoisen toimintatavan hiilidioksidipäästöjen poistamiseen, joka noudattaa vähentämisen, korvaamisen, vihreän energian tuotannon ja kompensoinnin periaatteita. Kyseessä on osa laajempaa toimenpidekokonaisuutta, joilla vastataan Science Based Targets initiative -kriteeristöön.

Latausasema firman puolesta

Rajaamalla energiankäyttöä Hilti on onnistunut vähentämään omia päästöjään 60 prosentilla vuodesta 2019 lähtien verrattuna tilanteeseen, jossa toimenpiteitä ei olisi tehty.

Lukuisten energiatehokkuustoimenpiteiden ohella yksi Hiltin tärkeimmistä keinoista on ollut polttomoottoritoimisten ajoneuvojen vaihtaminen ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin.

Vuoden 2023 loppuun mennessä yritys vaihtoi globaalisti noin puolet ajoneuvokannasta sähkö- ja hybridiautoihin. Suomessa ollaan monta autonmittaa edellä: Hiltin Suomen maaorganisaation autokanta on lähes 100 % täyssähköinen.

Häyrinen kertoo, että päätös sähköautoihin siirtymisestä herätti luonnollisesti myös epäilyksiä ja vastustusta, mutta uusiin autoihin on oltu lopulta hyvin tyytyväisiä.

”Kuuntelimme paljon autoilevien myyntiedustajiemme huolia ja haimme niihin konkreettisia ratkaisuja. Päätimme esimerkiksi tarjota heille latausasemat kotiin firman puolesta. Täyssähköautoilu Lapissakin onnistuu kyllä, kun suunnittelee matkansa etukäteen”, Häyrinen sanoo.

Investointeja omaan aurinkoenergiaan

Entä millaisella sähköllä autot sitten ladataan? Vuodesta 2020 lähtien Hiltin käyttämästä energiasta maailmanlaajuisesti 100 % on ollut vihreää energiaa, joka on hankittu joko ostamalla korkealuokkaisia EKOenergyn ja Green-e:n korkeimpien määritelmien mukaisia vihreän energian sertifikaatteja tai tuottamalla energiaa omissa aurinkoenergiavoimaloissa.

”Viime vuonna oma aurinkoenergiantuotanto kasvoi yli 9000 megawattituntiin. Jäljelle jäävä 40 prosentin maailmanlaajuinen päästömäärä kompensoidaan ohjelmien kautta”, Häyrinen kertoo.

Hilti Foundationin ja Climatepartnerin kanssa kehitettyihin kompensaatio-ohjelmiin lukeutuu esimerkiksi hanke, jossa Intiaan ja Keniaan on viety öljyn sijaan biojätteestä saatavalla energialla lämpiäviä keittotasoja.

Hilti tähtää koko rakennusalan hiilijalanjäljen pienentämiseen

Häyrinen on toiminut Hilti Suomen ensimmäisenä vastuullisuusjohtajana reilun vuoden. Millainen homma on ollut käynnistää maaorganisaation vastuullisuustyö?

”Suuret linjat sovitaan globaalilla tasolla. Suomessa tehtäväni on ollut tunnistaa mistä lähtökohdista pystymme täällä kehittämään toimintaamme. Kun kyseessä on myyntiorganisaatio, sähköautoihin siirtyminen on ollut merkittävä projekti ESG-tavoitteiden E:n suhteen”, Häyrinen kertoo.

Hilti Suomen vastuullisuusjohtajan työkentästä itse asiassa vain puolet on organisaation vastuullisuustyötä. Toinen puolikas on asiakastyötä.

”Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että tuotteemme ja palvelumme tukevat myös asiakkaidemme vastuullisuutta ja sitä kautta koko rakennusalan hiilijalanjäljen pienentämistä.”

Tiesitkö?

Hilti-konserni toimittaa rakennus- ja energiatoimialoille tuotteita, järjestelmiä, ohjelmistoja ja palveluita. Yritys työllistää Suomessa noin 250 henkeä ja globaalisti sillä on noin 32 000 työntekijää yli 120 maassa. Vuonna 2022 liikevaihto Suomessa oli noin 71,7 miljoonaa euroa. Konsernin pääkonttori on sijainnut Liectensteinissä yrityksen perustamisvuodesta 1941 lähtien.

Teksti: Hilti ja Maarit Saari 
Kuva: Hilti

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Teknisen Kaupan Liiton jäsen, haluaisitko jakaa oman yrityksesi vastuullisuusteon? Ota yhteyttä viestintään maarit.saari@tekninen.fi.

Blogit

Päivää, mitä herralle saisi olla? | Timo Lindström, Andreas ...

Kuluttajan roolissa olemme kuulleet miten meidän tulisi pienentää omaa hiilijalanjälkeämme. Sen vuoksi koemme parhaillaan vauhdikasta siirtymää sähköi...

Blogit

Hiltin Jyrki Martikainen: Unelmiesi työura teknisen kaupan p...

Voin rehellisesti myöntää, ettei tekninen kauppa ollut listani kärjessä, kun harkitsin vaihtoehtoja uralleni parikymmentä vuotta sitten. Päädyin ...

Blogit

Wihurin Kimmo Ahonen: Kuka kouluttaisi kaupallisia insinööre...

Olet varmasti kuullut vitsin: ”Miksi poliisiautossa on aina kaksi poliisia – no toinen osaa kirjoittaa ja toinen lukea”. Mistähän tällainen hauskuus j...